Är du vår nya arbetsmiljöingenjör med kvalitetsansvar?

Vad förväntar vi oss av dig?

Som arbetsmiljöingenjör har du en nyckelroll i vårt arbetsmiljöarbete i en framtidsbransch. Du kommer att jobba med arbetsmiljöfrågor i nära samarbete med chefer och medarbetare. Du bistår med kompetens och rådgivning för att säkerställa lagefterlevnad men även interna krav. Vi lägger stort fokus på det förebyggande arbetet där du är engagerad i att driva, utveckla och förbättra vårt systematiska arbetsmiljöarbete. Du stöttar våra affärsområden med att identifiera och bedöma risker samt utreda och förebygga tillbud och olyckor. I arbetet ingår även att planera och genomföra interna utbildningar. Du är drivande och medverkar till att ta fram strategier och aktiviteter för en förbättrad säkerhetskultur.

Du kommer även ha ansvar för att driva och utveckla vårt integrerade ledningssystem samt ha ett övergripande ansvar för kvalitet och prestanda i våra processer.

Du genomför internrevisioner och verkar för ständiga förbättringar. Du analyserar- och utreder avvikelser samt följer upp att åtgärder vi vidtar får avsedd effekt. Du tar initiativ till framtagande- och uppföljning av riskanalyser

Bodens Energis kärnvärden Värme, Engagemang och Energi, är tydliga ledord i vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete, gärna från processindustri eller produktionsverksamhet, med kunskap om arbetsmiljölagstiftning. Dina kunskaper grundar sig i en högskoleutbildning eller via en relevant yrkesutbildning. Vi är certifierade utifrån ISO9001 och ISO14001 det är därför meriterande om du är kunnig inom dessa två standarder och är van vid att arbeta med integrerade ledningssystem. Är du dessutom utbildad internrevisor så är det ett plus. Du behöver ha B-körkort för att förflytta dig mellan våra olika arbetsställen.

Personliga egenskaper

Som person är du positiv och har lätt för att knyta kontakter internt och externt. Du trivs med att inspirera andra och driva frågor självständigt. Du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål. Du gillar att samarbeta och skapar goda resultat tillsammans med andra. Du tycker om att ha en roll som ger dig möjlighet att påverka, analysera, driva förändring och ta initiativ. Du bidrar till god ordning och struktur och kommunicerar gärna i både tal och skrift på ett sätt så att du når fram. Du tvekar heller inte att hjälpa till där behovet finns eftersom du är prestigelös och flexibel.

Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper och din förmåga att utveckla- och samverka tillsammans med chefer och medarbetare.

Ansökan

Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar oss! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med på resan?

Varmt välkommen med din ansökan senast 19:e december. Vi har löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast med personligt brev och CV märkt ”Arbetsmiljöingenjör” till arbetssokande@bodensenergi.se alternativt Bodens Energi AB, Slipvägen 7, 961 38 Boden

Kontakt

HR-chef Lars Modig 0921-627 76

Fackliga företrädare når du via företagets växel 0921-624 50

VISION - Bettina Grönberg, Lena Nilsson                                                                          SEKO – Ulf Enberg

Bodens Energi är en energikoncern där fjärrvärme, elhandel, elproduktion och administration bedrivs i moderbolaget Bodens Energi AB. Det helägda dotterbolaget Bodens Energi Nät AB ansvarar för elnätets 16 500 kunder samt viss entreprenadverksamhet i kommunen. Det innebär att vi arbetar för alla bodensare och med hela staden. Att bedriva en hållbar verksamhet socialt, ekonomiskt och ekologiskt är en viktig ledstjärna för vårt företag och våra medarbetare. Vill du vara med på vår resa och delar du vår vision att vara en lokal kraft med ansvar för framtiden då är du välkommen till oss på Bodens Energi!