Är du vår nya IT-chef, tillika säkerhetsskyddschef?

Är du vår nya IT-chef, tillika säkerhetsskyddschef?

Vill du vara med och bygga upp vår nya IT och säkerhetsorganisation? Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete med intressanta utmaningar och stora utvecklingsmöjligheter i en bransch som drivs av stora förändringar i en region som expanderar.

Dina arbetsuppgifter

Som IT-chef har du budget-, personal- och verksamhetsansvar för leverans av IT-drift inom Bodens Energi. Du leder och driver verksamheten baserat på krav från överenskomna servicenivåer. Rollen som IT-chef är en nyckelroll där du arbetar både operativt och strategiskt med digitalisering och verksamhetsutveckling kopplat till IT. Du ska kontinuerligt analysera, utveckla och effektivisera verksamheten och de tjänster som levereras.

I rollen som säkerhetsskyddschef kommer du att leda, samordna och stödja bolaget i frågor avseende säkerhetsskydd, informationssäkerhet och dataskydd. Din uppgift som säkerhetsskyddschef är att se till så att relevant lagstiftning följs.

Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Dina färdigheter

Som person har du förmågan och trivs med att leda, samordna och utveckla både människor och verksamhet. Du är en analytisk person som snabbt kan se samband mellan olika processer och system. Din förmåga att samarbeta och samverka är väldigt viktig då detta sker i olika forum både externt och inom Bodens Energi.

Som ledare är du modig, tydlig och engagerande. Du har förmågan att sätta människan i centrum och skapar därmed förtroende och engagemang bland medarbetare och chefer. Vidare är du initiativrik, flexibel, och arbetar med ständiga förbättringar för att nå resultat. Du är ödmjuk inför problemställningar samtidigt som du är drivande och har god förmåga att planera och följa upp. Att kommunicera på ett klart och tydligt sätt är naturligt för dig, i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och motivation för tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenheter förvärvade på annat sätt
  • mångårig erfarenhet av arbete inom IT-, säkerhets- och säkerhetsskyddsområdet i närtid
  • goda kunskaper om säkerhetsskyddslagstiftningen liksom övriga relevanta författningar och regleringar inom säkerhetsområdet
  • god förmåga att kommunicera och uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
  • erfarenhet av verksamhets- och personalansvar samt erfarenhet av arbete i ledningsgrupp

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet och/eller större företag
  • erfarenhet från arbete med budget och uppföljning. Kännedom om den kommunala inköps- och upphandlingsprocessen
Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 21 augusti 2022. Vi har löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast möjligt. Bodens Energi gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning.

Tjänsten är säkerhetsklassad så svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning är därför en förutsättning för anställning.

Skicka ansökan med personligt brev och CV märkt ”IT-chef” till: arbetssokande@bodensenergi.se

Vi tillämpar Avtal Energi 2020.

Vi är övertygade att mångfald berikar och ser därför gärna att både kvinnor och män med olika bakgrund som sökande. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden, därför värderar vi etik och moral högt på Bodens Energi.

Kontakt

VD Hans Stålnacke 070-2787714, hans.stalnacke@bodensenergi.se
SEKO Facklig representant 0921-624 50
VISION Facklig representant 0921-624 50

 

Bodens Energi är en energikoncern där fjärrvärme, elhandel, elproduktion och administration bedrivs i moderbolaget Bodens Energi AB. Det helägda dotterbolaget Bodens Energi Nät AB ansvarar för elnätets 16 500 kunder samt viss entreprenadverksamhet i kommunen. Det innebär att vi arbetar för alla bodensare och med hela staden. Att bedriva en hållbar verksamhet socialt, ekonomiskt och ekologiskt är en viktig ledstjärna för vårt företag och våra medarbetare. Vill du vara med på vår resa och delar du vår vision att vara en lokal kraft med ansvar för framtiden då är du välkommen till oss.