LADDA BILEN
 
31 mars 2014

Vår bränsleadministratör Anna

Från mode till fjärrvärme

- Det är en positiv trend här i Boden och jag tror att fler i min generation skulle flytta hem igen om de hittar rätt sorts jobb här, säger Anna Munkhammar. Hon lämnade en karriär i modebranschen för ett variationsrikt jobb på Bodens fjärrvärmeverk.

Som tonåring ville Anna Munkhammar bort från Boden. Hon kom in som en av 15 på den åtråvärda modedesignhögskolan i Borås och slet hårt under utbildningen. Hon hann också med ett gästspel i Trondheim innan hon vände blicken mot Norrbotten igen.
- Jag kände mig less på modegrejen och ville komma närmare min familj. Jag hade sommarjobbat på värmeverket under tonåren och när jag kom tillbaka blev jag erbjuden jobb här, säger hon.
Som hemvändare såg hon Boden med nya ögon.
- Jag uppskattar verkligen Boden, det finns bra uteliv, bra restauranger, många nya butiker, jag fick en fin lägenhet snabbt till bra pris. Det är sjukt bra här helt enkelt, konstaterar hon.
Sitt sinne för konst och design utövar hon nu på fritiden istället.
- Jag är bland annat med i Bodens konstförening och målar och gör det jag tycker är kul.
Hennes talanger kommer också väl till pass när det behövs lite ansiktslyft på kontoret.
Arbetet som ’’bränsleadministratör’’, som hennes tjänst heter,  spänner över ett lika brett register som hon själv.
- Jag gör allt från att redovisa till naturvårdsverket till att guida kinesiska och italienska besökare som är väldigt intresserade av vad vi har här. I april ska jag hålla i ett studiebesök för ryska och finska kommunpolitiker.
Under de guidade turerna får besökarna en historisk tillbakablick på oljepannor och flispannor och en inblick i dagens förbränning av hushållsavfall och det miljöarbete som drivs i Boden. Inom ramarna för NWI har Anna Munkhammar också assisterat runt vissa av de försök och projekt som har genomförts på värmeverkets anläggning och på Brännkläppen.
- Jag tycker om att jobba inom industrin och tror att många som längtar hem till Boden skulle trivas med det.

FAKTA:
Bodens Energi distribuerar och producerar fjärrvärme och el och äger infrastruktur för fjärrvärme, el och fiber. Bodens Energi har två helt lokalproducerade och förnyelsebara energikällor – BodenWatten och Sopel. De levererar grön egenproducerad fjärrvärme som dessutom är en av Sveriges billigaste.

Text: Anna Bergström, Nordskribenten
Bild: Maria Johansson, Bodens kommun

http://northwaste.se/sv/start/artiklar/86--fran-mode-till-fjarrvarme

Vi vill veta vad du tycker

20 december 2019
Just nu genomför vi en kundundersökning. Under januari och februari kan just du bli uppringd för en intervju med frågor angående Bodens Energi. Dina synpunkter är oerhört viktiga för vårt utvecklingsarbete och vi är mycket tacksamma om du vill...
 
 

Hej då BKO, välkommen Bodens Stadsnät!

11 april 2019
Behovet av ett bra fibernät är stort i Boden. Det finns områden där fibernät ej är utbyggt, där istället äldre tekniker med låg överföringskapacitet används. Utvecklingen mot 5G kräver dessutom en ökad mängd fiber i backen för att fungera....