Sveriges nordligaste multisportarena blir Bodens Energi Arena

Bodens Energi fortsätter att verka som en lokal kraft för framtiden i Boden och förvärvar namnrättigheterna för Boden Arena som nu byter namn till Bodens Energi Arena.

Arenan som invigdes 2008 består av både en inomhus- och utomhusanläggning som nyttjas flitigt av ett flertal klubbar och föreningar, samt restaurang och konferenslokaler. Arenan har också stått värd för mässor och konserter.

- Bodens Energi vill med sitt ökade engagemang i arenan verka för en mötesplats som skapar energi och glädje. Vår målbild är att Bodens Energi Arena ska fyllas av olika sorters aktiviteter, från kulturella evenemang till idrottsliga. Vi vill vara med och skapa en naturlig mötesplats för alla kommunmedborgare och stärka det lokala föreningslivet i Bodens kommun säger Hans Stålnacke, vd på Bodens Energi.

Föreningar som genomför arrangemang på Bodens Energi Arena kommer kunna söka bidrag för sina aktiviteter från Arenabolaget och därmed ökar möjligheten för fler evenemang för människor att mötas.

- Det är ett glädjande och naturligt steg när en stark lokal aktör som Bodens Energi satsar på det lokala föreningslivet. Det är oerhört viktigt och stärker attraktionskraften för Boden som en plats att leva på. Sen finns det en stor utvecklingspotential i Arenan som ska bli spännande att se hur Bodens Energi tar sig an säger Claes Nordmark, kommunalråd.

Avtalet sträcker sig på fem år men möjlighet att förlänga det ytterligare.