Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Meta.cshtml)

Vi stöttar Ukraina med elverk

Bodens Energi kommer, efter initiativ från förrådstekniker Roger Malkan, avvara tre stycken elverk till MSB för att stötta upp Ukrainas elförsörjning.

Rysslands invasion av Ukraina har fått fatala konsekvenser på landets infrastruktur. Invasionen har orsakat enorma utmaningar med elförsörjningen i landet. Bodens Energi kommer, efter initiativ från förrådstekniker Roger Malkan, avvara tre stycken elverk till MSB för att stötta upp Ukraina via ERCC (Emergency Response Coordination Centre) 

- Det känns givet för oss på Bodens Energi att hjälpa till där vi kan, både på hemmaplan och internationellt. Vi har elverk vi inte använder, som vi nu väljer att donera. Vi är väl medvetna om att ett fungerande elnät är väldigt viktigt, speciellt när det gäller sjukvård, vårdhem och liknande – men även infrastruktur och samhället rent generellt. Så därför hörde vi av oss till både BlåGula bilen och MSB och frågade om vi kunde donera för att stötta upp, säger Roger Malkan förrådstekniker och initiativtagare på Bodens Energi.

Bodens Energi donerar 2 st 100 kVA och ett mindre 15 kVA Materialet kommer att skickas  så snart som möjligt och går då via samordnande MSB vidare till myndigheter i Ukraina.

- Med ett  elverk på 100 kVA kan du driva el till en del av en by i storlek motsvarande Bredåker, alltså cirka 10-20 hushåll, förklarar Roger vidare.

- Det här initiativet kommer från vår personal och för oss som bolag känns det väldigt viktigt att vi är med och bidrar med det vi kan. Branschen jobbar tillsammans och förhoppningsvis kommer våra elverk att göra nytta där, säger Elnätschef Maria Berglund.