Hållbart energisamarbete

I en tid där hållbara energilösningar blir allt viktigare har knivföretaget Fällkniven gjort en investering i gröna energilösningar. Med fokus på solceller, batterilagring och bergvärme tar företaget ett steg mot minskad miljöpåverkan och långsiktig energieffektivitet.

– Vi har ett stort förtroende för Bodens Energi och för oss är tryggheten i leveranser och närheten till service det absolut viktigaste, säger Peter Hjortberger, ägare av Fällkniven.

Peter Hjortberger, ägare av Fällkniven samt VD Erik Hjortberger utanför Fällknivens nya lokal.
Ägare Peter Hjortberger med sonen och VD Erik Hjortberger

Investeringen i hållbar energi

Under året har Fällkniven installerat både ett batterilager som drivs av solceller och ett bergvärmesystem. Peter har en förhoppning om att batterilagret som lagrar överskottsenergi ska kunna användas för att jämna ut belastningen på elnätet.

– Den energi som vårt solcellstak producerar och vi inte använder direkt lagras tillfälligt i batteriet. Det gör att vi kan använda energin även under vädermässigt sämre dagar, förklarar han.

Smidigt och effektivt samarbete

Peter uppskattar samarbetet med Bodens Energi och beskriver företaget som både effektivt och ansvarstagande.

– För mig som företagare är det en stor fördel att arbeta med ett lokalt energibolag som verkligen bryr sig, avslutar Peter.