Solceller, det hållbara valet för framtiden

Producera egen el med solceller

Solceller på taket är en riktigt bra affär. Du minskar din elkostnad och kan dessutom sälja tillbaka allt överskott som du producerar.

Solceller och solcellspaket ger dig möjligheten att göra ett hållbart och långsiktigt val för dig och din familj. Med solceller hemma kan du ta vara på solens strålar och göra din egen el - vi hjälper dig hela vägen.

Med ett solcellspaket sparar du in dina elkostnader redan det första året genom att producera din egen el. Överskottsel säljer du tillbaka till elnätet. Bodens Energi Nät som nätbolag ger dig en ersättning per kWh som matas in på elnätet, läs mer här.

Vi hjälper dig med ett nyckelfärdigt paket anpassat till din fastighet och dina behov. Dessutom höjer du värdet på din bostad.

Med Bodens Energi som partner får du:

  • Kvalitetssäkrade solcellspaneler & växelriktare
  • Installation och montage
  • Garantier både på produkter och installation/montage
  • Hjälp med bidragsansökningar samt ev. ROT-avdrag
  • För- och färdiganmälan hos ditt elnätsföretag
  • Inga dolda avgifter

Genom att investera i egenproducerad solenergi får man, utöver ett aktivt val för miljön, en kalkyl för hur elkostnaderna kommer att vara de närmsta åren.

Kalkylen visar i de flesta fall att man har en återbetalningstid på ca 10-15 år. Den beräknade livslängden på solpanelerna är ca 30 år, vilket betyder att du under de följande åren har gratis el.

Bodens Energi samarbetar med Sveriges främsta solcellsleverantörSvea Solar. Tillsammans ser vi till att du får den bästa lösningen för just din fastighet.

Besök gärna Bodens kommuns Solkarta för att se vilken potential just ditt tak har att producera solenergi.